BLOG
>
Formare în Coaching

Descoperă Coach pentru Campioni

Am răspuns celor mai frecvente întrebări despre programul de formare în coaching individual.

În orice moment al vieții, educația este o investiție în tine și în abilitățile tale. Când vorbim de coaching, este și o investiție în comportamentele pe care le vei avea în viitor, în obiectivele pe care ți le-ai propus și în oamenii pe care îi vei susține.

De aceea, când vine vorba de un program de formare, este important să ai toate informațiile relevante pentru a fi sigur că faci cea mai bună alegere pentru tine. Iar noi vrem să te ajutăm.

Din experiența a 350+ absolvenți, am ales cele mai întâlnite întrebări despre programul Coach pentru Campioni și am pus răspunsurile într-un singur loc.

1. Ce este coachingul?

Coachingul este un instrument de dezvoltare personală și profesională, care are ca scop îmbunătățirea performanței, concentrându-se mai degrabă pe ‘aici și acum’. Plecând de la convingerea că o persoană are întotdeauna răspunsurile la propriile provocări și resursele necesare pentru a le depăși, coachingul înglobează diferite tehnici care îi facilizeaza clientului accesul la aceste răspunsuri și resurse interioare.

Scopul final este acela de a identifica blocaje și credințe limitative și a le depăși, a susține creșterea personală și profesională bazată pe schimbare auto-inițiată (venită de la persoană care o caută), în căutarea unor rezultate specifice.

Avem un articol întreg dedicat înțelegerii procesului de coaching și beneficiilor acestuia. Citește-l aici.

Iar dacă vrei să experimentezi coachingul, îți oferim cadou o sesiune demonstrativă, gratuit. Solicit-o aici.

2. Coach sau program de formare în coaching - ce e potrivit pentru mine?

Ambele, în funcție de etapa în care te afli în viața și în cariera ta și de nevoile tale specifice.

În cadrul unui proces de coaching, lucrezi la tine, la obiectivele și provocările tale, în ariile în care consideri că ai putea să fii mai bun (ex. identificarea motivației, comunicarea cu membrii echipei, găsirea unui echilibrul dintre viața personală și cea profesională etc.).

În timpul unui program de formare, descoperi diferite abordări și tehnici folosite în coaching și îți însușești abilitățile necesare pentru a putea să îi susții tu pe alții (angajați, colegi, clienți) în procesul lor de dezvoltare.

Mulți din cei care ajung să parcurgă un program de formare au descoperit coachingul din postura de clienți. De asemenea, pentru că mereu există noi provocări și cu toții avem nevoie de susținere, majoritatea coachilor rămân la rândul lor clienți.

Vrei să înțelegi mai bine dacă un program de formare în coaching este pentru tine? Lasă-ne un mesaj aici și hai să stăm de vorbă.

3. Ce este Coach pentru Campioni?

Coach pentru Campioni este un program premium de formare în coaching individual, creditat național, de către Autoritatea Națională pentru Calificări, și internațional, de către International Coaching Federation.

Programul este dedicat celor care doresc să-și construiască o carieră în coaching sau să folosească coachingul în activitatea lor actuală.

4. În ce format se desfășoară programul?

Programul se desfășoară în totalitate online

Deși suntem conștienți că nimic nu înlocuiește conexiunea și energia pe care întâlnirile fizice le generează, experiența ultimilor ani ne-a arătat că formatul online crește accesibilitatea, adăugând o componentă importantă de diversitate în rândul cursanților. 

5. Care este structura programului?

Coach pentru Campioni include 374 de ore ore de formare, împărțite astfel: 

  • 64 de ore de curs, împărțite pe 4 module, în care parcurgem principalele tehnici, abordări și principii de coaching. Poți afla mai multe despre temele abordate în fiecare modul aici
  • 60 de ore de supervizare, în care primești feedback verbal și scris din partea supervizorului și a colegilor de grupă
  • 60 de ore de peer coaching, unde ai ocazia să pui în aplicare cunoștințele teoretice într-un cadru dedicat feedbackului și învățării, alături de alți cursanți
  • 10 ore de mentorat, 6 de grup și 4 individuale, în care discutăm situații reale, întâlnite în cadrul sesiunilor de coaching, alături de mentori cu experiență
  • 60 de ore de coaching cu clienți, în care pui în aplicare abilitățile dobândite, în contexte reale. Suntem singurul program de formare care oferă cursanților posibilitatea de a lucra în proiecte cu clienți, încă din timpul formării.
  • 120 de ore de pregătire individuală, în care aprofundezi ariile de interes pentru activitatea ta și îți elaborezi propriul model de coaching.

Știm, poate părea mult, dar am conceput structura programului astfel încât să oferim cursanților abilități de coaching profesionist, la standarde internaționale. De asemenea, la finalul programului, cursanții îndeplinesc toate cerințele necesare pentru acreditarea națională și cea internațională.

6. Care este durata programului?

Cele 4 module de curs, sesiunile de mentorat de grup și de supervizare se desfășoară pe o durată de aproximativ 6 luni.

Orele de peer coaching, sesiunile cu clienți și pregătirea individuală sunt la latitudinea fiecărui cursant.

7. Care sunt condițiile pentru a te înscrie la curs? Dar pentru a obține o acreditare?

Singura condiție pentru a te înscrie la curs este motivația ta de a te dezvolta, a te cunoaște mai bine și a aduce noi abilități în viața, echipa sau compania ta. Nu trebuie să îndeplinești nici un criteriu de experiență anterioară în vreun domeniu de activitate; am avut cursanți din domenii diverse, de la antreprenori sau manageri, până la medici, profesori sau studenți.

Pentru obținerea certificării naționale, oferite de Autoritatea Națională pentru Calificări, pe lângă absolvirea unui program acreditat, este necesară

  • absolvirea de studii superioare la nivel de licență
  • promovarea unui examen.

Nu trebuie să îți faci griji cu privire la formalități, de organizarea examenului ne ocupăm noi.


Pentru a deveni coach certificat internațional, conform International Coaching Federation (ICF), după finalizarea programului de formare, va trebui să

  • promovezi un examen teoretic, desfășurat online
  • trimiți spre evaluare o sesiune de coaching înregistrată.

Coach pentru Campioni este primul program din România acreditat Level 2 Coaching Education Provider de către ICF. Asta înseamnă că evaluarea sesiunii înregistrate în vederea certificării se face direct de către evaluatorii Coaching Partners. Pentru tine, ca și cursant, asta înseamnă un proces mai rapid și avantajul că se poate susține direct în limba română.

8. Ce oportunități de practică există în cadrul programului?

Fiecare client de coaching este unic. De aceea, coachingul se învață practicând, întâlnind și abordând situații diverse.

Practica este o componentă centrală a programului Coach pentru Campioni. Pe durata cursului vei avea ocazia să îți exersezi abilitățile în contexte dedicate, în cadrul sesiunilor de peer coaching și supervizare.

De asemenea, pentru că valorificăm experiența reală și avem încredere în abilitățile devoltate de cursanții noștri, suntem singurul program care facilitează proiecte de coaching cu clienți reali, chiar din timpul formării.

9. Ce este Comunitatea Coaching Partners?

Cea mai dinamică comunitate de coachi profesioniști din România, un spațiu dedicat dezvoltării continue pentru cursanții și absolvenții programelor noastre de formare.

  • 100+ membri, cu care poți împărtăși resurse, experiențe, tehnici sau cere păreri
  • Workshopuri și webinarii exclusive, pe teme legate de dezvoltare profesională și personală
  • Club de carte lunar
  • Proiecte de coaching dezvoltate de membrii comunității
  • Weekendul de Coaching.

Mai ai întrebări pe care nu le-am inclus aici sau vrei să discutăm mai multe despre coaching? Lasă-ne un mesaj.